0

 

بازی های محلی آذربایجان‎

توضیحات

کتابیست شامل توضیحات درباره بازیهای محلی رایج و متروک آذربایجان با ذکر اصطلاحات و قواعد میباشد.

کتاب «بازی های محلی آذربایجان» نوشته ی پرویز زارع شاهمرسی توسط نشر اختر به چاپ رسیده است.
بازی ها بخشی مهم از فرهنگ یک ملت هستند. بازی هم وسیله ای است که اوقات فراغت افراد را پر می کند و هم نشانه هایی مهم از اندیشه، آرزو و جهان بینی آن ها را بیان می کند. وقتی افراد بخواهند بازی کنند به نسبت تعداد، فضا و ابزار موجود در یک مکان، می توانند یک بازی خلق کنند و آن را گسترش دهند و قوانینی برای آن ابداع نمایند. بازی های محلی بدین ترتیب بوجود آمده و نسل به نسل ادامه یافته اند.
بازی های محلی از دیدگاه مردم شناسی و جامعه شناسی و هم چنین دیدگاه میراث فرهنگی، اهمیت بسزا دارند. حتی تشابه بسیاری از بازی ها با بازی های اقوام همسایه می تواند نشانگر ارتباطات پیوسته و دیرپای مردمی باشد. چگونه این بازی ها بوجود آمدند؟ بی تردید نیاز آنان به تحرک و هیجان در این میان نقش مهمی را ایفا می کند. انسانها در طول تاریخ این بازی ها را آفریده و گسترش داده اند.
آذربایجان نیز مانند دیگر جاهای دنیا صاحب گنجینه ای از بازی های محلی است. این بازی ها توانسته اند تا زمان ما هیجان، تحرک و نشاط را در وجود اجراکنندگانشان بیافرینند. در زمان کنونی با پیشرفت علوم و تکنولوژی، فضاهای زندگی نیز کوچکتر شده است. شهرها به سرعت بزرگتر شده و فضاهای خالی را بلعیده اند. این فضاها مکانی مناسب برای برگزاری بازیهای نختلف و پرتحرک بودند.
گسترش زندگی آپارتمانی و همچنین سعی خانواده ها برای در جریان قرار دادن کودکان خود در مسیر علوم جدید، موجب افزایش بی تحرکی در کودکان شده است. تبدیل تلویزیون و رایانه به وسایلی برای پر کردن اوقات فراغت، امکان تحرک بدنی را گرفته و می رود تا نسلی ضعیف و نحیف اما با ذهنی مملو از تصاویر ماهواره ای و رایانه ای بوجود آورد.
بازیهای محلی بویژه در شهرها در حال فراموش شدن هستند. حجم وسیع بازیهای رایانه ای و سالنی مانند بیلیارد و بولینگ، ذهن افراد را بکار می گیرد در حالی که بدن آنها تحرک چندانی ندارد. گسترش استفاده از وسایل برقی در روستاها و به تبع آن حضور تلویزیون در خانه های روستایی، به آرامی این مکان ها را نیز به محیطی شبیه شهرها تبدیل کرده است.
بازیهای محلی بویژه در شهرهای کوچک و روستاها، محملی مناسب برای تحرک بدنی، رشد جسمانی، تخلیه هیجان و همچنین فراگیری مسائل روانی و ذهنی چون نظم، بی نظمی، تلاش، کوشش، پیروزی و شکست هستند. یک بازی در درون خود، جنبه های مختلف جسمی و روانی را گرد آورده است.
اهمیت دیگر بازیهای محلی ویژگیهای روانی و اسطوره ای این بازیهاست. تعیین نقشهایی چون گرگ، گوسفند،چوپان، استاد، جهنم و … خود نشان از بار معنایی خاصی دارد. اشعاری که در بازیها این آهنگ های موزون با حرکات بدنی نیز همراه می شود.
.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

پرویز زارع شاهمرسی

حجم (مگ)

1.5

نوع فایل

تایپ شده

تعداد صفحات

121

شناسنامۀ کتاب

شماره کتابشناسی ملی 4919775
سرشناسه زارع شاهمرسی، پرویز،
عنوان و نام پدیدآور بازیهای محلی آذربایجان/ پرویز زارع‌شاهمرسی.
وضعیت ویراست [ ویراست2].
مشخصات نشر تبریز: اختر، 1396.
مشخصات ظاهری 184ص.: مصور؛5/145/21س‌م.
یادداشت واژه‌نامه.
یادداشت کتابنامه: ص. 183.
موضوع بازی‌ها — ایران — آذربایجان
موضوع Games — Iran — Azerbaijan
رده بندی کنگره GV1204/78/ز2ب2 1396
رده بندی دیویی 796/0955553

دیدگاهی دارید؟