0

 

تولید و پرورش مرکبات


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

مرکبات به‌طور تجاری در بیشتر نقاط دنیا در آب‌وهوای گرمسیری و نیمه‌گرمسیری، آنجایی پرورش می‌یابد که خاک مناسب و آب کافی در دسترس است، یخبندان وجود ندارد و زمستان‌ها ملایم هستند. نواحی تولید مرکبات در یک نوار تقریبی در ۳۵ درجه عرض جغرافیایی شمالی و جنوبی از خط استوا واقع شده است. نواحی اصلی در مناطق نیمه‌گرمسیر در عرض جغرافیایی بیش از ۲۰ درجه شمالی و جنوبی از خط استوا قرار دارند.

آسیای جنوب شرقی به‌عنوان خاستگاه مرکبات درنظر گرفته شده است که از طرف شرق عربستان تا فیلیپین و از جنوب هیمالیا تا اندونزی یا استرالیا را شامل می‌شود. بااین‌حال گمان می‌رود شمال شرق هند و شمال میانمار (برمه) مرکز پیدایش آن باشد. انواع مهم مرکبات خوراکی عبارتند از: نارنگی، پرتقال، لایم، لمون، پوملو، گری پفروت، بالنگ، نارنج و کامکوات‌ها.

فهرست مطالب کتاب تولید و پرورش مرکبات :

فصل اول: اصول فنی باغداری مرکبات

  • معرفی محصول
  • مشخصات گیاه‌شناسی (ریخت‌شناسی و فیزیولوژی)
  • فیزیولوژی باردهی
  • نیازهای اکولوژی
  • احداث باغ
  • معرفی ارقام و پایه‌ها
  • تولید نهال مرکبات
  • تنش خشکی در مرکبات
  • تنش سرمایی در مرکبات

فصل دوم: تغذیه مرکبات

  • مقدمه
  • اهمیت عناصر غذایی در درختان مرکبات

بخش سوم: آبیاری مرکبات

  • مقدمه
  • نیاز آب آبیاری باغ‌های مرکبات
  • برنامه‌ریزی آبیاری
  • روش‌های آبیاری
  • کیفیت آب برای آبیاری

فصل چهارم: مبارزه با آفات مهم مرکبات

  • مقدمه
  • بالشتک مرکبات و شپشک استرالیایی
  • سپردار قهوه‌ای مرکبات
  • شپشک ستاره‌ای یا مومی فلوریدا
  • سپردار زرد شرقی و کنه قرمز مرکبات
  • کنه زنگ یا کنه نقره‌ای مرکبات
  • کنه مرکبات جنوب یا کنه زرد شرقی مرکبات
  • مگس میوه مدیترانه‌ای و زنجرک
  • پسیل آسیایی مرکبات و مینوز برگ مرکبات
  • تریپس مرکبات و راب خاکستری
  • حلزون قهوه‌ای مرکبات و موش ورامین

فصل پنجم: مبارزه با بیماری‌های مهم مرکبات

  • مقدمه
  • بیماری‌های قارچی
  • بیماری‌های ویروسی و ویروئیدی
  • انواع بیماری‌های ناشی از پروکاریوت‌ها

بخش ششم: مبارزه با علف‌های هرز مرکبات

  • مقدمه
  • مشخصات گیاه‌شناسی تعدادی از علف‌های هرز باغ‌های مرکبات
  • مبارزه با علف‌های هرز

فصل هفتم: پس از برداشت مرکبات

  • مقدمه
  • زمان مناسب برداشت
  • عوامل ایجادکننده زخم در پوست میوه حین برداشت
  • نکات فنی قابل توجه در زمان برداشت میوه
  • اصول حمل و نقل
  • شستشو و تمیزکردن میوه
  • مهمترین علل ضایعات مرکبات
  • سبززدایی میوه‌های باپوست سبز
  • استفاده از واکس و سایر پوشش‌ها
  • گرمادرمانی
  • نگهداری مرکبات
  • درجه‌بندی
  • بسته‌بندی میوه مرکبات

توضیحات تکمیلی

نویسنده

حامد حسن‌زاده خانکهدانی

تعداد صفحات

186

حجم (مگ)

7.3

نوع فایل

تایپ شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟