106

 

جعفر شریف امامی به روایت اسناد ساواک


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

رجال عصر پهلوی: جعفر شریف امامی به روایت اسناد ساواک

از سخن ناشر:
جعفر شریف امامی از معدود رجال سیاسی عصر پهلوی است که در سالهای ۱۳۳۰ – ۱۳۵۷ شخصیتی قدرتمند و موثر در عرصه ی سیاست و حکومت بوده رشد او در گرو موقعیت احمد آرامش و سپس عضویتش در تشکیلات فراماسونری بود این مهندس فنی به «نخست وزیری»، «وزارت»، «ریاست مجلس سنا»، «سناتوری» و «وکالت مجلس شورای ملی» رسید. وی در «بنیاد پهلوی» مسئول املاک در تشکیلات فراماسونری «استاد اعظم» بود و با تسلط بر «لژهای ماسونی» آنچه استاد اول میگفت، عمل میکرد.
او در ردیف اول خائنان و جانیان بیشمار رژیم پهلوی قرار می گیرد. خاصه آن که در جریان تصویب «کاپیتولاسیون» مقام ریاست مجلس سنا و در کشتار و ر وسیع مردم در قتل عام «هفده شهریور» بر صندلی صدارت تکیه زده بود و لکه ننگ دامانش هرگز پاک نشد. با آن که شریف امامی در روزهای پایانی حکومت پهلوی با عنوان دولت آشتی ملی به میدان آمد تا با فریب نیرنگ و خدعه مسیر انقلاب اسلامی را منحرف کند، اما هوشیاری رهبری انقلاب و بیداری امت اسلامی این توطئه را نیز نقش بر آب کرد.

اعلامیه ها و سخنرانیهای حضرت امام خمینی نور امید به پیروزی را در دلها دمید و مردم با یقین به این که «حق بر باطل پیروز است» در برابر حکومت نظامی و کشتار جمعی دوره نخست وزیری ۷۰ روزه شریف امامی ایستادند. در این مدت در اکثر شهرها حکومت نظامی به همراه کشتار تظاهر کنندگان وجود داشت. شرح و تفصیل کارنامه ی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و… شریف امامی نیاز به کاری گسترده و همه جانبه دارد. آن چه در این کتاب آمده مجموعه اسناد پرونده شریف امامی است.

با توجه به این که شریف امامی نه تنها «سوژه» ساواک نبوده، بلکه به دلیل قدرت موقعیت و نفوذ همه جانبه اش، ساواک جرات و امکان جمع آوری پیرامون وی بخصوص تشکیلات «فراماسونری» را نداشت و تنها گزارشات پراکنده ای که به دلایل مختلف به ساواک می رسید، در ۲ جلد پرونده تدوین و تنظیم شده بود. مسلماً در مراکز اسنادی دیگر درباره وی گزارشاتی وجود دارد که تکمیل کننده اسناد حاضر خواهد بود.

مرکز بررسی اسناد تاریخی در پی انتشار اسناد رجال عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک این کتاب را منتشر می کند تا در مجموعه آثار منتشر شده امکان منبع و ماخذی برای شناخت هرچه بیشتر و مستندتری از تاریخ معاصر به دست آید. امید است این کتاب نیز همچون دیگر آثار منتشر شده، مورد توجه مورخان، پژوهشگران و اندیشمندان قرار گیرد…

توضیحات تکمیلی

نویسنده

تدوین: گ‍روه ن‍وی‍س‍ن‍دگ‍ان م‍رک‍ز ب‍ررس‍ی اس‍ن‍اد ت‍اری‍خ‍ی وزارت اطلاعات

تعداد صفحات

830

حجم (مگ)

13.7

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟