0

 

داستان های خیالی

توضیحات

کتاب «داستان‌های خیالی» اثر جمال میرصادقی به موضوع داستان‌های علمی خیالی، خیال و وهم (فانتزی) می‌پردازد و برای هر یک از این گونه داستان‌ها تاریخچه‌ی نگارش آن‌ها، عوامل بنیادی، تعریف، درون‌مایه و انواع آن‌ها را تشریح و مورد بررسی قرار می‌دهد. مشخصه‌ی این اثر این است که در هر مبحث نمونه داستانی برای درک مطلب مورد بحث، آمده است.

در بخش داستان‌های خیالی، اوراشیما (ترجمه‌ی صادق هدایت) و دختر شاه پریان (غلامرضا ستوده)؛ داستان علمی خیالی و خیال و وهم، تار عنکبوت (ریونوسوکه آکوتاگاوا) و چاه (جمال میرصادقی)، اخترناو (والنتنایوراولوا) ، پیراهن آبی (جمال میرصادقی)، ویرانه‌ی دایره‌ای شکل (خورخه لوئیس بورخس) و… ارائه شده است. جمال میرصادقی در بخش «تدارک برای نوشتن» اصول، نکات و راهکارهای لازم را برای نگارش داستان‌های عنوان شده به همراه نمونه داستان، به مخاطب نشان می‌دهد.

در پایان کتاب نیز واژه‌نامه‌ی اصطلاح‌های ادبیات داستانی ضمیمه شده است. جمال میرصادقی، نویسنده‌ی معاصر متولد ۱۳۱۲ تهران است. او صاحب آثار بسیاری در زمینه‌های رمان، داستان بلند، نقد ادبی و مجموعه مقالات است.

میرصادقی، در دوران زندگی ادبی‌اش، حرفه‌های مختلفی را تجربه کرده است. معلمی، مسئول اسناد قدیمی در سازمان اسناد ملی ایران و تدریس در دانشگاه از فعالیت‌های اوست. از آثار مهم او می‌توان به «چشم‌های من خسته»، «هراس»، «دوالپا»، «درازنای شب» و «بادها خبر از تغییر فصل می‌دادند» اشاره کرد.

بعضی از آثار ادبی او به زبان‌های دیگر نیز ترجمه شده است. میرصادقی از اولین کسانی است که در ایران کارگاه داستان‌نویسی راه‌اندازی کرد و دست به تالیف آثار پژوهشی در این زمینه زد که از مهم‌ترین آثارش در این زمینه «عناصر داستان»، «ادبیات داستانی»، «جهان داستان غرب» و «شناخت داستان» را می‌توان نام برد.

کتاب «داستان‌های خیالی» صرفا جنبه‌ی تخصصی ندارد و داستان‌هایی که به عنوان نمونه در این اثر آمده، جنبه‌ای همگانی به آن داده است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

جمال میرصادقی

حجم (مگ)

8

نوع فایل

اسکن شده

تعداد صفحات

811

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟