0

 

روضه الصفویه

توضیحات

روضه الصفویه: تاریخ دوره صفویه

روضه الصفویه پنجمین متن تاریخی مربوط به دوره صفوی است. این اثر متضمن وقایع و حوادث در حدود یکصد و سی سال تاریخ خاندان صفوی از جلوس شاه اسماعبل اول در تبریز ( ۹۰۷ ه . ق ) تا آغاز چهلمین سال پادشاهی شاه عباس ( ۱۰۳۶ ه . ق ) و اوضاع ممالک همجوار، به ویژه دولت عثمانی در دوران یاد شده می باشد.
«میرزابیگ حسن بن حسینی جنابدی» مورخ دوران سلطنت شاه‌عباس اول در شرح رویدادهای کتاب، مطالب گوناگونی به دست داده که از آن جمله است: حوادث سیاسی، طرز زندگی مردم، میدان‌های رزم و بزم، تدابیر کشورداری و لشکرآرایی سلاطین صفوی، سنن و آداب و رسوم آن روزگار ،از جمله عزاداری، عروسی، تولد، شکار، چوگان بازی، قپق‌اندازی، مراسم استقبال، تسلیم شدن دشمن و نظایر آن.
مصحح کتاب در بیان ارزش تاریخی« روضه الصفویه » می‌نویسد :« از جمله امتیازاتی که این کتاب بر کتب مشابه دوران مورد بحث دارد این است که وقایع مندرج در این کتاب، یا در کتب دیگر نیامده و یا اگر آمده به طور خلاصه و گذرا مطرح شده است .علاوه بر آن، میرزا بیک، علاوه بر شرح واقعات و رخدادهای معروف دوران صفوی، از شرح و بیان رویدادهای جزئی از جمله آداب و رسوم مربوط به آن دوران، چشم‌پوشی نکرده و آنها را با قلمی دقیق و موشکافانه توضیح داده است، به ویژه اوضاع و احوال دوران شاه عباس، که مولف شخصا در اکثر حوادث و رویدادها حضور داشته و آنها را مفصلا شرح داده است .

توضیحات تکمیلی

نویسنده

میرزا بیگ بن حسن جنابدی

حجم (مگ)

18

نوع فایل

اسکن شده

تعداد صفحات

991

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟