0

 

شاخه زرین

توضیحات

شاخه ی زرین (پژوهشی در جادو و دین)

شاخه زرین، نوشته جیمز فریزر (۱۸۵۴-۱۹۴۱)، یک پژوهش فرهنگی تطبیقی وسیع در اسطوره و دین …و اثری دوران ساز است که می خواهد وجه مشترک تقریبا همه ادیان ابتدایی را با هم – و با ادیان مدرن چون مسیحیت – نشان دهد.

تز کتاب این است که همه ادیان [ابتدایی]، در اصل، آیینهای باروری بوده اند متمرکز بر گرد پرستش و قربانی کردنِ ادواریِ فرمانروای مقدس که تجسد خدایی میرنده و زنده شونده، الوهیتی خورشیدی، بود و به وصلتی رمزی با الهه زمین تن در می داد و هنگام خرمن می مرد و به وقت بهار تجسد دوباره می یافت. فریزر مدعی است که این افسانه عصاره تقریبا همه اساطیر عالم است.
شاخه زرین چون هر اثر بزرگی ستایش گران و نکوهش گران فراوان داشته است… در منصفانه ترین نگاه فارغ از پیش داوری، شاخه زرین اثری است که شیوه های ابتدایی پرستش، اعمال زناشویی، آیینها، مراسم و جشن های باروری نیاکان ما را گزارش می کند و با رد این باور عمومی که زندگی ابتدایی ساده بوده است، نشان می دهد که انسان بدوی در بندِ جادو، تابوها، و خرافات اسیر بود.

در این اثر شاهد تحول انسان از وحشیت به تمدن، از دگرگون شدن رسوم و آداب عجیب و غریب و اغلب خونین اش به ارزش های پایدار اخلاقی، عقلی و معنوی هستیم.
این کتاب ۱۲ جلدی در سال ۱۹۱۵ به پایان رسیده است و در سال ۱۹۹۰ با گزینش دقیق رابرت فریزر (نوه نویسنده) در یک جلد خلاصه شده است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

جیمز جورج فریزر

مترجم

کاظم فیروزمند

حجم (مگ)

20

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

تعداد صفحات

863

دیدگاهی دارید؟