0

 

کردان گوران و مسأله کرد در ترکیه

توضیحات

کردان گوران و مسأله کرد در ترکیه: از آغاز جنبش کمالیان تا کنفرانس لوزان

کتاب حاضر مشتمل بر دو بخش با عنوان “کردان گوران” و “مساله‌ی کرد در ترکیه” است. در بخش نخست هدف نویسنده روشن ساختن پیدایش و تبار گوران‌هاست که طی آن برخی جنبه‌های باورهای گروهی از گوران‌ها ـ علی اللهیان ـ را بررسی و در این باره به شیخ عبدالقادر گیلانی و پژوهشگران اروپایی چون مینورسکی و لرخ استناد کرده است. شیخ عبدالقادر گیلانی این کیش را از مانده‌های آتش‌پرستان (زرتشتیان) می‌داند و مینورسکی از آیین بسیار کهن مغان.

هم‌چنین در این بخش درباره‌ی همانندی باورهای فرقه‌ی آره‌ور‌دیک‌ها ـ فرزندان آفتاب ـ با باورهای علی اللهیان سخن رفته است که همگی با استناد به مدارک و در کل، در ارتباط با زمینه‌های فرهنگی ـ مذهبی گوران‌ها پیش از اسلام و سده‌های نخست میلادی یعنی شش سده پیش از ظهور دین اسلام است. هم‌چنین با استناد به سخنان دانشمندان خارجی و ایرانی از ادیان گورانی سخن رفته است که تاثیری نیز از باورهای علی اللهیان دارد.

بخش دوم کتاب نیز درباره‌ی مساله‌ی کرد در ترکیه، در دوران نخستین جنگ در هفتاد سال پیش و در حقیقت از آغاز جنبش کمالیان تا کنفرانس لوزان است. کمالیان که پشتیبان مصالح بورژوازی ترک و از جمله بورژوازی آناتولی بودند، از همان آغاز علیه جنبش رهایی‌بخش کرمان در ترکیه برخاستند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

گ. ب. آکوپف م. آ. حصارف

مترجم

سیروس ایزدی

حجم (مگ)

4

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

تعداد صفحات

164

دیدگاهی دارید؟