0

 

گروه ابوذر

توضیحات

ابوذر، نامی بود که جمعی از جوانان متدین و انقلابی شهرستان نهاوند برای گروه خود انتخاب کرده بودند. همگرایی و اجتماع بین آنها، از طریق مجالس دینی و خصوصا انجمنهای دینی ضدبهائیت حاصل می‌شد و مهمترین دغدغه آنان مبارزه با فقر و فساد بود.

افراد این گروه اکثرا جوان و دانش‌آموز دبیرستانی بودند اما در اثر ارتباط با انجمنهای دینی و سیاسی همدان و به ‌ویژه ارتباط با آیت‌الله ربانی شیرازی به استحکام فکری و سیاسی دست یافتند و توانستند امور تشکیلات را به‌خوبی پیش ‌برند. روی‌آوردن اعضای گروه ابوذر به اقدامات مسلحانه و خرابکاری، به‌عنوان یک تصمیم، مستقیما توسط خودشان اتخاذ شده بود و مورد همراهی و سفارش شخصیتهای معتبر دینی و سیاسی قرار نگرفت.

البته اقدامات گروه ابوذر محدود و محلی بود و صرفا در حد انجام برخی عملیاتهای ضدتبعیض و فساد در شهرستان نهاوند محدود می‌شد، اما دستگیری و اعدام رهبران گروه، به یک موضوع ملی و یک خبر جهانی تبدیل گردید؛ به‌گونه‌ای‌که اخبار مربوط به آن، حتی در سطح رادیوها و خبرگزاریهای معتبر خارجی انعکاس یافت. در مقاله زیر با چگونگی پیدایش، اهداف، اقدامات و سرنوشت گروه ابوذر آشنا خواهید شد.

گروه ابوذر متشکل از برخی جوانان مبارز بود که در شهرستان نهاوند فعالیت خود را شروع کردند. آنان، تجربه فعالیتهای سیاسی خود را از شرکت در جلسات مذهبی موجود در این شهر آغاز نمودند و سپس به فعالیتهای سیاسی که جنبه دفاع از مذهب داشت، روی آوردند.

این گروه، در تداوم فعالیتهایشان، با برخی از روحانیون، از جمله با مرحوم آیت‌الله ربانی شیرازی، مرحوم حجت‌الاسلام موحدی‌ساوجی و حجت‌الاسلام فاکر ارتباط برقرار کردند و همزمان تحت‌ تاثیر اندیشه‌های شهید مطهری و دکتر شریعتی قرار گرفتند.

فعالیتهای دینی ــ سیاسی این گروه با تشکیل انجمن ضدبهائیت در سال ۱۳۴۹ در نهاوند آغاز شد. آنان سپس یک مدرسه اسلامی با نام مهدیه در این شهر تاسیس نموده و در آنجا به تربیت و آموزش جوانان مسلمان پرداختند.

علاوه بر موارد مذکور، برخی عوامل دیگر نیز در شهرستان نهاوند دست‌به‌دست هم دادند تا سرانجام گروه ابوذر شکل گرفت.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

حسین زرینی

مترجم

حجم (مگ)

3.8

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

شماره کتابشناسی ملی م‌81-29582
سرشناسه زرینی‌، حسین‌
عنوان و نام پدیدآور گروه ابوذر/ تالیف حسین زرینی‌
مشخصات نشر تهران‌: مرکز اسناد انقلاب اسلامی‌، 1381.
مشخصات ظاهری 292 ص‌.مصور، نمونه‌، عکس‌
فروست (مرکز اسناد انقلاب اسلامی‌؛ 182. تاریخ انقلاب‌35)
وضعیت فهرست نویسی فهرستنویسی قبلی‌
یادداشت کتابنامه‌: ص‌. [273] – 279؛ همچنین به‌صورت زیرنویس‌
موضوع گروه ابوذر
موضوع ایران — تاریخ — پهلوی‌، 1357 – 1320 — جنبشهای اسلامی‌
موضوع نهاوند — تاریخ — جنبشها و قیامها
شناسه افزوده مرکز اسناد انقلاب اسلامی‌
رده بندی کنگره DSR1533/4/ز4گ‌4 1381
رده بندی دیویی 955/0824045

تعداد صفحات

307

دیدگاهی دارید؟