0

 

تاریخ ماد

توضیحات

تاریخ ماد

تاریخ ماد نام کتابی است دربارهٔ قوم ماد به قلم تاریخ‌نگار شهیر ایگور میخایلوویچ دیاکونوف که اولین بار ترجمهٔ فارسی آن در سال ۱۳۴۵ در تهران بچاپ رسید و تا سال ۱۳۸۰ شش بار تجدید چاپ شده‌است. شرح حال مؤلف: ایگور میخایلوویچ دیاکونوف متخصص فقه‌اللغه و تاریخ خاور باستانی و کارمند ارشد موزه ارمیتاژ و استاد علوم تاریخ و عضو افتخاری انجمن آسیایی سلطنتی بریتانیا و صاحب تألیفات فراوان در تاریخ مشرق کهن و فقه‌اللغه و زبانهای اکدی و سومری و اورارتویی و غیره که در شعبهٔ انستیتوی اقوام آسیایی فرهنگستان علوم شوروی سابق در لنینگراد مقام ارجمندی دارد شایستهٔ دست زدن به این کار پر ارج بوده‌است.

در دوران باستان دولت ماد و ماننا – سلف آن – پادشاهی‌های معظمی را تشکیل می‌دادند. پادشاهی ماد، با اینکه دیری نپائید، وظیفهٔ تاریخی مهمی داشت. ماد یوغ آشور را که به تقریب سراسر آسیای غربی را تحت سلطهٔ خویش داشت، برانداخت و هجوم اسکیت‌ها را دفع نمود و اقوامی چند را که به حالت بدویت می‌زیستند وارد دایرهٔ مدنیت ساخت و مطیع نظامات دولتی کرد. ظاهراً تعالیمی که بعد مبنای زرتشت قرار گرفت و در تکامل معتقدات و افکار مردم جهان باستان نقش مهمی ایفا نمود، در خطهٔ پادشاهی ماد تکوین و بسط یافت.

اهتمام مؤلف

وی به تألیف این کتاب همت ساخت و به نقد سندهای معلوم و تطبیق آنها با مدارک باستانشناسی و لوح‌های نوگشوده و استنتاج منطقی از مجموع پرداخت و حاصل کوشش وی، کتابی است که به نام تاریخ ماد. کتاب حاضر باید تا حدّی به پاره‌ای مسائل یاد شده پاسخ دهد.

وی انجام این مهم را وجههٔ همت ساخت و این راه‌نو را گشود و از گام زدن در جاده‌های کوبیدهٔ دیگران چشم پوشید و به نقد سندهای معلوم و تطبیق آنها با مدارک باستانشناسی و لوح‌های نو گشوده و استنتاج منطقی از مجموع پرداخت و حاصل کوشش پر ارج وی کتابی است که به نام تاریخ ماد ترجمهٔ آن تقدیم خوانندگان و پژوهندگان پارسی زبان می‌شود.طی نیم قرن اخیر برخی کشفهای تازه باستان شناسی به عمل آمده و لوحهایی قرائت شده که بعضی از گوشه های تاریخی ماد را تا حدی روشن ساخته است دیاکونوف مولف تاریخ ماد باتوجه به اینکه مادها پیش از دوران هخامنشیان در بخش بزرگی از ایران روزگار درازی پادشاهی داشتند به گرد آوردن مدارک و اسناد تازه و تنظیم و تدوین و نقد آنها و نیز تطبیق مطالب تاریخی کنونی با همان مدارک پرداخته است و چون وی علاوه بر تخصص در تاریخ خاورباستانی متخصص فقه اللغه و دانشمند زبان شناس است از اسناد و مدارک مستقیما بهره گرفته و بدین سان بر جنبه تحقیقی کتاب افزوده و آن را گرانقدر ساخته است.
فهرست مطالب:

مقدمه مترجم به چاپ دوم
مقدمه مترجم به
سخنی از مولف
مقدمه ای برای بررسی تاریخ ماد
فصل اول : عهد جماعت بدوی در سرزمین ماد
فصل دوم :دوره تکوین سازمان بنده داری در سرزمین ماد
فصل سوم : ماننا و پادشاهی اسکیتها سکایان
فصل چهارم : پیدایش پادشاهی بزرگ ماد و سقوط آشور
فصل پنجم:جامعه و دولت پادشاهی ماد
فصل ششم: معتقدات و فرهنگ پادشاهی ماد
فصل هفتم ماد درتحت حکومت شاهنشاهی هخامنشیان

توضیحات تکمیلی

نویسنده

ایگورمیخاییلوویچ دیاکونوف

مترجم

کریم کشاورز

تعداد صفحات

845

حجم (مگ)

18.7

نوع فایل

اسکن شده

دیدگاهی دارید؟