0

 

جیرفت کهن ترین تمدن شرق

توضیحات

جیرفت کهن ترین تمدن شرق

این کتاب به بیان تاریخچه تمدن کهن مردمان پس از عصر یخبندان آخر و ورود به فلات ایران و جزئی از تمدن هند اروپایی و بخشی از تاریخ تمدن آریایی محسوب می شود.
نویسنده کوشیده است در کنار معرفی تمدن مکشوفه عکس های اشیا باستانی کشف شده در محل تپه کنار صندل شهرستان جیرفت از توابع استان کرمان به عنوان خواستگاه این تمدن باستانی پرداخته است.

“صدها ظرف بازیافتی از نوع سنگ صابونی منقوش با نقوش انسانی و جانوری، تزیین شده با سنگ نشانده‌هایی از سنگ‌های فیروزه، صدف، مرمر و …تنها نمونه کوچکی از هزاران شی نفیسی است که حفریات غیر قانونی در جیرفت، در جنوب استان کرمان و در امتداد هلیل رود به دست آمده است .

این سرزمین که از یک سو با کویر لوت و از سوی دیگر با کشورهای افغانستان و پاکستان همسایه است، نشان می‌دهد که در حدود ۵۰۰۰سال پیش مرکز تولید این نوع ظروف و اشیای نفیس تزئینی از انواع دیگر بوده است .این آثار نه تنها تاییدی موکد و انکار ناپذیر از وجود روابط همه جانبه فرهنگی و اقتصادی میان جنوب شرق ایران و مناطق غربی و جنوب غربی، به ویژه جنوب بین‌النهرین را به دست می‌دهد، بلکه با ارائه مدارک و شواهد بسیار محکم نشان می‌دهد که خاستگاه بخش چشمگیری از هنر سومری، جنوب شرق ایران، یعنی استان کرمان بوده است .”در کتاب حاضر، مجموعه آثار کشف شده از جیرفت به صورت عکس‌های نفیس رنگی به چاپ رسیده است .

در مقدمه توضیحی درباره اهمیت آثار به دست آمده و اهمیت حوزه تمدنی جیرفت، نیز توضیحاتی درباره نقش‌ها و کیفیت ساخت آثار ذکر شده است ;سپس عکس‌های نفیس آثار چاپ شده و در پایان اطلاعات مربوط به هر شیی به دو زبان فارسی و انگلیسی آمده که شامل شکل، جنس، موضوع، قطر، طول، ضخامت، عرض، بلندی و طرح‌ها و سایر ویژگی‌های و مشخصات فیزیکی آثار می‌گردد .صفحات پایانی به ترجمه انگلیسی مقدمه اختصاص دارد .

توضیحات تکمیلی

نویسنده

یوسف مجید زاده

تعداد صفحات

60+59+121

حجم (مگ)

54

نوع فایل

اسکن شده 3 جلدی

دیدگاهی دارید؟