0

 

سیر عشق

توضیحات

سیر عشق

کتاب سیر عشق نوشته آلن دوباتن، نویسنده و فیلسوف معاصر انگلیسی است. این کتاب با ترجمه زهرا باختری منتشر شده است. سِیر عشق در واقع، کندوکاوی است در آنچه پس از آغاز عشق روی می‌دهد، آنچه عشق را زنده نگه می‌دارد و آنچه تحت فشارهای زندگی روزمره بر سر آرمان‌های اولیهٔ انسان‌ها می‌آید.

درباره سیر عشق

اولین رمان فیلسوف و نویسنده انگلیسی معاصر، آلن دوباتن «جستارهایی در باب عشق» در سال ۱۹۹۳ منتشر شد، زمانی که او ۲۳ ساله بود. از آن‌ هنگام تاکنون، آثار ادبی دوباتن معمولا ماهیت مقاله‌ای داشته‌اند که برای مثال می‌توان به اثر موفقی چون «پروست چگونه می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند» اشاره کرد.

اکنون که دوباتن دو برابرِ زمان نوشتن اولین رمانش سن دارد، پس از مدت‌ها، مجدداً به رمان روی آورده تا راهی را ادامه دهد که با اولین رمانش شروع کرده بود. به نظر او، بر خلاف تصور جامعه، تنها «آغاز عشق» نیست که اهمیت دارد، بلکه چگونگی ادامهٔ آن است که مهم است. او در سیر عشق، پرده‌ها را کنار می‌زند و با نگاهی صادقانه و غیر احساسی به نهاد ازدواج در دوران مدرن نظر می‌کند.

ربیع و کرستن دو شخصیت رمان دوباتن در این داستان پس از تجربه نخستین جرقه‌های عشق باید سیر زندگی پس از آن را تجربه کنند و با ناملایمات و واقعیات خوش و ناخوش زندگی روبه‌رو شوند. آنها پس از ازدواج وارد زندگی واقعی می‌شوند. قهرها و دلخوری‌های اوایل زندگی مشترک را تجربه می‌کنند. سر مسائل احمقانه بحث می‌کنند، نسبت به روابط هم کنجکاوی می‌کنند. در دعواها دنبال مقصر می‌گردند، می‌فهمند که باید از هم چیزهایی بیاموزند، بچه‌دار می‌شوند، پدر و مادر بودن را یادمی‌گیرند، دچار چالش‌هایی در زندگی زناشویی می‌شوند، یکدیگر را به خیانت متهم می‌کنند، رازهایشان را بهم می‌گویند و فراتر از عشق رمانتیک سعی می‌کنند زندگی خود را حفظ کنند و به آینده بیاندیشند.

دوباتن در رمانِ تاثیرگذار سیر عشق به بررسی چگونگی بقا و پیش‌روی عشق در درازمدت می‌پردازد و نتیجهٔ آن داستانی فلسفی و روانکاوانه است که ما را ترغیب می‌کند عمیقاً با شخصیت‌های رمان همذات‌پنداری کنیم و به تجربیات عاشقانه آن‌ها بیندیشیم.

«نویسنده با مهارت دو سوی ازدواج را نشان می‌دهد و به کاوش تعامل ناسازگار عشق رمانتیک و عشق در عمل می‌پردازد. سیر عشق، کتابی نیمه ادبی و نیمه خودیاری است که با روشنی شکاف‌های پیچیده و نه چندان پیچیده یک ازدواج مدرن را توصیف کرده و نشان می‌دهد برای سال‌ها کنار هم ماندن چه چیزی لازم است.

این رمان غیرسنتی روحیه و پیامی سخاوتمندانه دارد. رمانی هنرمندانه است راجع به زوجی از زمانی که اولین جرقه‌ی عشق را احساس کردند، چگونه ازدواجشان را با توجه به نیازهای شغلی و خواسته‌‌های فرزندان حفظ و با چالش‌های حاصل از بی‌حوصلگی و خستگی و پیرشدن مقابله کردند. پرسش اصلی این کتاب این است: زیر فشار یک زندگی معمولی چه اتفاقی برای ایده‌آل‌های اولیه‌ی ما می‌افتد؟» نوشته سن‌فرانسیسکو کرانیکل کتاب سیر عشق آخرین کتاب داستانی آلن دو باتن، بنیان‌گذار مؤسسه مدرسه‌ی زندگی، است.

در دوران مدرن، ایدئولوژی رمانتیک در انتخاب شریک زندگی اصالت را به احساسات داده است. روایت‌هایی از عشق که در بسیاری از فیلم‌ها و رمان‌ها نقل می‌شوند به ندرت مطابق با آنچه ما در تجربه‌ی زیسته از آن آگاه می‌شویم، هستند. در نتیجه ما باید مواظب باشیم روابطمان را بر اساس انتظاراتی که رسانه‌های هنری اغلب گمراه‌کننده مقرر کرده‌اند نسنجیم. هنر مقصر است، نه زندگی. به جای جدا شدن، باید به خودمان داستان‌های دقیق‌تری بگوییم؛ داستان‌هایی که تلاش می‌کنند مشکلات ما را بهنجار معرفی کنند و به ما راهی غم‌انگیز ولی امیدبخش در مسیر عشق نشان دهند.

این کتاب تلاشی برای نشان دادن شجاعت و موفقیت کم‌نظیرِ کنار هم ماندن در جهانی که گاه مشکلات روزمره را کوچک شمرده و ارزش بنیادی کارهای به ظاهر کم‌ارزش را – مانند این که چه کسی لباس‌ها را بشوید – درک نمی‌کند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

آلن دوباتن

مترجم

زهرا باختری

حجم (مگ)

7

نوع فایل

تایپ شده

شناسنامۀ کتاب

شماره کتابشناسی ملی 4255398
سرشناسه دوباتن‌، آلن‌، 1969 – م.n
De Botton, Alain
عنوان و نام پدیدآور سیر عشق/ آلن دوباتن؛ ترجمه زهرا باختری.
مشخصات نشر تهران: چترنگ، 1395.
مشخصات ظاهری 190 ص.
وضعیت فهرست نویسی فیپا
یادداشت عنوان اصلی: The course of love : a novel,c2016.
موضوع داستان‌های انگلیسی — قرن 20م.
موضوع English fiction — 20th century
موضوع متاهلان — داستان
موضوع Married people — Fiction
موضوع روابط زن و مرد — داستان
موضوع Man-woman relationships — Fiction
موضوع زناشویی — داستان
موضوع Marriage — Fiction
شناسه افزوده باختری، زهرا، 1365 -، مترجم
رده بندی کنگره PZ3/د845س9 1395
رده بندی دیویی 823/914
قطع و نوع جلد: رقعی (شومیز)

تعداد صفحات

243

دیدگاهی دارید؟