اطلاعیه مهم

این کتابخانه به آدرس جدید منتقل شده است.


ورود به آدرس جدید fanuus.org

هویدا: سیاستمدار پیپ، عصا، گل ارکیده – جلد ۲

امتیاز 3.2 ستاره با 22 رای



.

somdn_product_page

توضیحات

هویدا: سیاستمدار پیپ، عصا، گل ارکیده (جلد ۲)

کتاب «هویدا: سیاستمدار پیپ، عصا و گل ارکیده» نوشته خسرو معتضد، به بررسی زندگی، مناصب سیاسی و اداری، و سرنوشت امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر ایران در دوران پهلوی، می‌پردازد.
مطالب کتاب شامل موضوعاتی مانند خاطرات کودکی هویدا در دمشق، تحصیلات در اروپا، بازگشت به ایران، ورود به وزارت امور خارجه، عضویت در جمعیت فراماسونری، تصدی وزارت دارایی، دوران نخست‌وزیری، کابینه‌ها، تعاملات با ساواک، سفرهای خارجی، زندگی شخصی، استعفا، زندان، محاکمات و سرانجام او می‌شود. همچنین، در صفحات پایانی کتاب، عکس‌هایی از مراحل مختلف زندگی و مدارج اداری هویدا به چاپ رسیده است.

از متن کتاب:
واقعاً هویدا را چه کسی می شناخت؟
فقط افراد معدودی از مردم کوچه و بازار از قدیمی ها از صاحب نظران از آنان که در هر مقوله اظهار نظر می کنند، هویدا را در اولین هفته های نخست وزیریش می شناختند. هویدا فقط در دولت و وزارت دارایی و شرکت ملی نفت و وزارت امور خارجه تا حدی شناخته شده بود. نخست وزیران گذشته ایران سالها و ماهها قبل از آنکه به کرسی صدارت بنشینند در جامعه شناخته شده بودند. اقبال را که در سال ۱۳۳۶ نخست وزیر شد مردم از سال ۱۳۲۳ یا ۱۳۲۴ می شناختند. مشهدیها او را از سال ۱۳۱۳ به یاد داشتند. حسین علاء از سالهای جنگ اول جهانی شهره بود. علم را از سال ۱۳۲۹ همه به یاد داشتند. شریف امامی از دوران جنگ جهانی دوم و بازداشت در اراک شهرتی به همر م رسانده بود. اما هویدا که بود؟
در همین سالهای اخیر از ۱۳۳۷ به اینطرف بیشتر عده ای از روزنامه نویسان زبان باز، قالتاق و اخاذ که به شرکت ملی نفت ایران رفت و آمد داشتند تا با توصیه مهندس عبدالله انتظام درویش صفت آگهی پرتاژ و آگهی رنگی پشت جلد برای نشریات خود بستانند، او را می شناختند. به اتاق او می رفتند با او چای و قهوه می نوشیدند تا آگهی ایرانول روغن موتور (ایرانی) و دیگر فرآورده های شرکت نفت یا آگهی پرتاژ درباره خدمات شرکت به کارگران را بگیرند و در نشریات خود بچاپانند و حق آگهی و حق رپرتاژ بگیرند. آگهی رپرتاژها معمولاً لوس و خنک و بچه فریب بود کسی آن را نمی خواند اما مانند چاه های آب حاج میرزا آقاسی برای روزنامه نگاران نان و آب داشت.
در حقیقت آقای هویدا معرف حضور عده کمی بود. او خود را اهل قلم می دانست. مطالبی سر هم می کرد مطالبی هم ترجمه می کرد. مدتی مجله پرخرج و بی محتوا و خانه خراب کن کاوش را به راه انداخته بود. مدتی مجله تلاش را راه اندازی کرده بود؛ مجلات دولتی سنگین از نظر حجم و کاغذ و مقوای جلد که به دست عده معدودی آن هم به صورت رایگان می رسید و خوانده و نخوانده آن را به کنجی می انداختند و گاهی قفسه های کتابخانه در فلان وزارتخانه یا موسسه دولتی را پر می کرد…

در کتاب حاضر، زندگانی، مناصب سیاسی و اداری، همچنین سرنوشت و نقش “امیر عباس هویدا “همراه با رویدادهای دوران نخست وزیری وی بررسی و تشریح گردیده و در پی آن گوشه‌هایی از تاریخ معاصر ایران تبیین شده است .به تصریح مولف، منابع او در تالیف این کتاب را یادداشت‌ها و مصاحبه‌ها و کلیه مطبوعات دوران حیات سیاسی هویدا تشکیل می‌دهند .
عناوین مطالب اصلی کتاب از این قرارند” :دمشق، سوریه، خاطرات دوران کودکی”، “تحصیل در اروپا و دستاوردهای ذهنی و باورها”، “بروکسل، خاطره‌های شیرین و تلخ”، “بازگشت به ایران”، “ورود به وزارت امور خارجه”، “نگاهی به پرونده اداری هویدا پیش از وزیر شدن”، “هویدا عضو جمعیت فراماسون”، “هویدا وزیر دارایی”، “هویدا بر کرسی نخست وزیری”، “کابینه‌های هویدا و چهره‌های مشخص آن کابینه‌ها”، “هویدا و قدرت‌های مخالف او در هیات حاکمه، سازمان‌ها و مطبوعات”، “درگیری‌های هویدا با ساواک و ارباب توقع”، “سفرهای خارجی هویدا”، “زندگی پنهانی هویدا”، “استعفای هویدا”، “هویدا پشت میله‌های زندان”، “رژیم به سوی سراشیب سقوط”، “فرجام هویدا”، “محاکمه اول هویدا”، “واپسین محاکمه اعلام هویدا .”
در صفحات پایانی عکس‌هایی از هویدا در مراحل مختلف زندگی و مدارج اداری به چاپ رسیده است .

کتاب های خسرو معتضد

🔖 book_keywords : دانلود فایل pdf هویدا: سیاستمدار پیپ، عصا، گل ارکیده – جلد ۲ نوشته خسرو معتضد

توضیحات تکمیلی

نویسنده

خسرو معتضد

تعداد صفحات

499

حجم (مگ)

6.8

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

شماره کتابشناسی ملی م‌78-12767
سرشناسه معتضد، خسرو، –
عنوان و نام پدیدآور هویدا: سیاستمدار پیپ‌، عصا، گل ارکیده‌/ خسرو معتضد
مشخصات نشر تهران‌: زرین‌، 1378.
مشخصات ظاهری 2 ج‌.مصور
وضعیت فهرست نویسی فهرستنویسی قبلی‌
موضوع هویدا، امیرعباس‌، 1358 – 1298
موضوع ایران — سیاست و حکومت — 1357 – 1320
موضوع نخست‌وزیران — ایران‌
موضوع ایران — تاریخ — پهلوی‌، 1357 – 1320
رده بندی کنگره DSR1486/ه9م6 1378
رده بندی دیویی 955/0824092
شماره کتابشناسی ملی م‌82-439
سرشناسه معتضد، خسرو، –
عنوان و نام پدیدآور هویدا: سیاستمدار پیپ‌، عصا، گل ارکیده‌/ خسرو معتضد
وضعیت ویراست [ویرایش ]2
مشخصات نشر تهران‌: زرین‌: نگارستان کتاب‌، 1381.
مشخصات ظاهری 694، 26 ص‌(تصویر)؛ مصور، عکس‌
وضعیت فهرست نویسی فهرستنویسی قبلی‌
یادداشت چاپ قبلی‌: زرین‌، 1378
یادداشت کتابنامه به‌صورت زیرنویس‌
عنوان دیگر سیاستمدار پیپ‌، عصا، گل ارکیده‌
موضوع هویدا، امیرعباس‌، 1358 – 1298 — سرگذشتنامه‌
موضوع ایران — سیاست و حکومت — 1357 – 1320
موضوع نخست وزیران — ایران — سرگذشتنامه‌
موضوع ایران — تاریخ — پهلوی‌، 1357 – 1320
رده بندی کنگره DSR1486/ه9م6 1381
رده بندی دیویی 955/0824092

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “هویدا: سیاستمدار پیپ، عصا، گل ارکیده – جلد ۲”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *