1

 

انتظار، مذهب اعتراض


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

انتظار، مذهب اعتراض

“انتظار مذهب اعتراض” سخنرانی شریعتی در ۸ آبان ۱۳۵۰  در حسینیه ارشاد است. این سخنرانی در مجموعه اثار شماره ۹ تحت عنوان “حسین وارث آدم” (ص ۲۵۳-۳۰۴) به چاپ رسیده است و تنها متن شریعتی در خصوص موعود گرایی شیعی است.

  از این رو علی رغم طبیعت متن- که شفاهی است- حجم اندک مطلب -در پنجاه صفحه – و موردی و خاص بودن آن- این بحث در آثار شریعتی ادامه نیافته است-، از جایگاه قابل توجهی در مجموعه آثار وی برخوردار است.

عنوان سخنرانی، در واقع  صورتبندی  نظریه ی اصلی شریعتی در طرح انتظار به عنوان اعتراض اجتماعی است و ارائه ی تیپولوژی‌ای از چهره ی “منتظر” به عنوان چهره ی “معترض”.

در بخش اول سخنرانی خود، شریعتی به طرح “کلیات طرز تفکر شیعه امروز در باره امام زمان” می پردازد و  با  اشاره به تلقی انتظار و مهدی موعود و آخرالزمان در نزد “غیر مذهبی‌های تحصیلکرده”، “مذهبی‌های متجدد” ،”توده ی مذهبی” و “روحانیون”،  به ارزیابی و نقد این  مواضع می پردازد و رویکرد خود را بدین ترتیب معرفی میکند که “بیاییم به جای اینکه اذهان و افکار را درگیر مطالب ذهنی و کلامی قدیم و جدید کنیم، به پرسش مهمتری پاسخ دهیم و آن اینکه اعتقاد به این اصل چه  تاثیری بر جامعه و سرنوشت فردای ما دارد؟”

دیگر آثار علی شریعتی

توضیحات تکمیلی

نویسنده

علی شریعتی

حجم (مگ)

2.4

نوع فایل

اسکن شده

تعداد صفحات

66

شناسنامۀ کتاب

مؤلف: علی شریعتی
ناشر: نیایشگران وحدت
زبان: فارسی
رده‌بندی دیویی: 297.462
سال چاپ: 1385
نوبت چاپ: 1
تیراژ: 2000 نسخه
تعداد صفحات: 96
قطع و نوع جلد: جیبی (شومیز)

دیدگاهی دارید؟