0

 

درباره‌ی زمان (زروان بیکرانه)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

درباره‌ی زمان: زروان بیکرانه

زمان ، مفهومی چنان آشنا ، ملموس و کلیدی است که نوشتن درباره اش به شجاعتی بسیار نیاز دارد و شک کردن و به چالش کشیدن برداشت های رایج درباره اش به جسارتی افزون تر . فهم مفهوم زمان و نقد کردن برداشت رایج از این مفهوم ، اگر به قدر کافی تداوم یابد به تلاش برای دستیابی به نگاهی  تازه و رویکردی نو درباره ی مفاهیمی بنیادین مانند مکان ، تغییر ، علیت ، و رخداد منتهی می شود .
زمان مفهومی چنان حاضر و نافذ است که هر پیشنهاد جدیدی برای جور دیگر دیدن آن به راهبردهایی رفتاری برای دگرگونی در کردار هم می انجامد . دستکاری کردن مفهوم زمان به معنای دستکاری کردن شکل هستی خویشتن است و از این روست که جور دیگر اندیشیدن درباره ی زمان چنین سهمگین می نماید . زمانی ریموند ویلیامز رویکردهای اندیشمندان به زمان را در سه رده جای داده بود :
۱ – برداشت علمی : که به زمان به عنوان متغیری خنثا و فرعی برای توضیح چیزهای دیگر نگاه می کند . چنین برداشتی به مدل های مکانیکی و علمی از زمان انتزاعی و ریاضی گونه منتهی می شود .
۲ – رویکرد تبارشناسانه : که گویا برای نخستین بار توسط نیچه مورد استفاده واقع شده باشد . این رویکرد ، از زمان به عنوان بستری برای توضیح آن  که چرا رخدادهایی خاص به شکلی ویژه رخ داده اند ، استفاده می کند .
۳ – رویکرد انتقادی : که بر مبنای حمله بر دو نگرش پیش گفته استوار است و هدفش ویران کردن مبانی نظری برداشتی از زمان است که بدیهی پنداشته می شود .
این رویکرد به نگرش های تاریخ مدار و زمان گرا با دیدی انتقادی نگاه می کند تا از این راه زمینه را برای شک در تاریخ مندی قواعد حاکم بر هستی و قانون مند بودن تاریخ هستی فراهم آورد . متن کنونی آمیزه ای از هر سه رویکرد را در بر می گیرد . امیدوارم که این نوشتار ، متنی جسورانه باشد که دستیابی به درکی انتقادی از مفهوم زمان را ممکن سازد… لازم به ذکر است که کتاب « درباره ی زمان _ زروان بیکرانه  » در سایت نویسنده ( سوشیانس ) برای دانلود رایگان موجود می باشد .
در این کتاب، با رویکردهای گوناگون عصب‌ شناسانه، روان شناسانه، فیزیکی و فناورانه به مفهوم زمان نگریسته شده است. نخست، بحث مختصری درباره اساطیر مربوط به زمان و الگوهای صورت بندی زمان در جوامع ابتدایی و کهن آورده شده و جایگاه زمان در فرهنگ‌های گوناگون و الگوهای متفاوت رمزگذاری این مفهوم در نظام‌های شناختی، زیباشناسانه و اخلاقی شرح داده شده است.
سپس، برداشت‌های نظری و نگرش‌های فلسفی بیان شده و سیر تحوّل مفهوم زمان در میان فیلسوفان اروپایی مورد بررسی قرارگرفته است. در ادامه، تاریخ تحوّل مفهوم زمان و تبارشناسی پیدایش اندیشه‌ها، معیارها و شواهد علمی و تجربی امروزی درباره زمان مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است.
در پایان مباحث، نویسنده بر مبنای چهارچوب نظری خود، نظریه سیستم‌های پیچیده درباره مفهوم زمان را بازسازی کرده و دیدگاه خود را درباره ماهیت زمان و چگونگی خلق «من» یا سوژه در دل زمان، بیان کرده است.

دیگر آثار شروین وکیلی

توضیحات تکمیلی

نویسنده

شروین وکیلی

تعداد صفحات

246

حجم (مگ)

2.7

نوع فایل

تایپ شده

دیدگاهی دارید؟