0

 

قصه های هزار و یک شب – ۶

اختناق ایران

ب‍ا ت‍ص‍ح‍ی‍ح‌ و م‍ق‍دم‍ه‌ و ح‍واش‍ی‌ و اس‍ن‍اد م‍ح‍رم‍ان‍ه‌ م‍ن‍ت‍ش‍ر ن‍ش‍ده‌ در ای‍ران‌ ت‍وس‍ط ف‍رام‍رز ب‍رزگ‍ر، اس‍م‍ع‍ی‍ل‌ رائ‍ی‍ن‌. اختناق ایران نام کتابی است از مورگان شوستر.
او در آن کتاب به شرح استخدام خود در ایران و ماجرای اولتیماتوم روسیه می‌پردازد. کتاب اختناق ایران به خوبی فضای سیاسی و اجتماعی کشور ایران در یک‌سوم پایانی حکومت قاجارها را به تصویر می‌کشد.
شوستر از طرف دولت آمریکا و در قاموس رییس یک هیئت آمریکایی بنابر درخواست دولت ایران، به ایران وارد شد. او تاثیرات بسیار مهمی در بهبود اوضاع اقتصادی ایران داشت. اما تفکر ضداستعماری او باعث شد تا دو دولت روس و انگلیس با تمام توان برای مجاب کردن دولت ایران برای اخراج او وهییت همراهش، مبادرت ورزند.
شوستر در این کتاب مشاهدات خود از اوضاع ایران در زمان حضور خود در این کشور را به تصویر کشیده است.
 

توضیحات

قصه های هزار و یک شب

در شهر دمشق پادشاهی به نام «ملک نعمان» زندگی می‌کند. او فرزندی به نام «برزین» دارد که قرار است جانشین پدر باشد، نیز کنیزی به نام «صفورا» که باردار است. این موضوع موجب نگرانی برزین است. ملک نعمان با این که، از برزین خواسته با سپاهی بزرگ، به سرزمین‌های دور برود، اما او همچنان این سفر را به تعویق می‌اندازد تا اگر کنیز، فرزند پسری به دنیا آورد، او را بکشد و دیگر رقیبی نداشته باشد. تا این که در شب زایمان صفورا، قابله‌ها به ملک نعمان خبر می‌دهند که نوزاد، دختر است، این موضوع باعث خوشحالی برزین می‌شود، به همین دلیل راه سفر در پیش می‌گیرد. صفورا بعد از زایمان هم‌چنان درد می‌کشد و از درد به خود می‌پیچد. قابله‌ها متعجبند که چرا باد شکم صفورا هنوز نخوابیده است. تا این که در نیمه‌های شب، صفورا فرزند پسری نیز به دنیا می‌آورد، این در حالی است که برزین چهارمنزل از قصر دور شده است و از ماجرا بی‌خبر است. جلد ششم از مجموعه داستان‌های «هزار و یک شب» ۳۰ داستان را دربردارد که حکایت مذکور تحت عنوان «ملک نعمان» نخستین آنهاست.

نسخه های دیگر این کتاب

توضیحات تکمیلی

نویسنده

حمید عاملی

حجم (مگ)

1

نوع فایل

تایپ شده

شناسنامۀ کتاب

مؤلف: حمید عاملی
ناشر: طرح آینده
زبان: فارسی
رده‌بندی دیویی: 892.7334
سال چاپ: 1388
نوبت چاپ: 1
تیراژ: 2000 نسخه
تعداد صفحات: 240
قطع و نوع جلد: رقعی (شومیز)
شابک: 9789648828610

تعداد صفحات

235

دیدگاهی دارید؟